Samarbete | Partnership

Följ mig på Facebook för uppdateringar varje dag!

Sju tänkvärda aspekter för ett lyckat samarbete...

1. Medvetenhet - Var positiv, Naturlig och Lugn

 

Viktigaste nyckeln är Medvetenhet. Att vara medveten leder dig till kunskap. Kunskap leder dig till de verktyg och tekniker du behöver och ska använda. Om du är positiv, naturlig och lugn, kommer du att ta, och ge, den tid det tar för dig själv och din häst.

 

Fantasi är nyckeln till att kunna de saker som sunt hästförnuft gör det möjligt för dig att göra. Hur du tolkar och reagerar på vad som händer och vad du uppfattar som framgång eller misslyckande är beroende på hur medveten du är. Du kan ta det dåligt eller så kan du välja att förbli opåverkad och istället se fram emot ett positivt resultat.

 

Kom ihåg detta så att du kan:

• Hålla det positivt när du är frustrerad om din häst trotsar dig eller försöker vara smartare.

• Fortsätta att göra framsteg även när framstegen känns långsamma.

• Hålla det naturligt, även om "experter" säger att ett skarpare bett, en hårdare inspänning,gag eller martingal är svaret.

 

Allt du kan göra på ryggen, kan du göra på marken!

 

 

2. Kunskap - Det är vad du lär dig efter du vet allt som verkligen räknas.

 

De flesta tror expertis med hästar, mer än något annat, endast rör sig om ridning. Men ridning är mindre än hälften av din tid med hästen och vad du verkligen behöver veta. Det finns så mycket mer att veta om hästar... Hur de tänker, hur de lär, vad som är viktigt för dem, hur man kommunicerar med dem, hur man hjälper dem att nå sin potential. Naturliga resultat uppnås genom kommunikation, förståelse och psykologi snarare än genom mekanik, rädsla och hot.

 

 

3. Verktyg - Inga knep, inga prylar. Håll det enkelt, snällt och effektivt.

 

Ju mer hästförnuftig du är och blir, desto färre verktyg behöver du för att vara effektiv med din häst och du blir mer och mer kräsen på de verktyg du använder. Verktygen arbetar för människorna och hästarna för att förbättra kvaliteten, effektiviteten och känsligheten för kommunikation.

 

 

4. Teknik - All kommunikation med din häst ska vara tydlig och begriplig.

 

Traditionella hästträningstekniker kan vara kraftfulla och ibland grymma. Eftersom sunt hästförnuft talar om kommunikationsteknik snarare än träningsteknik, måste allt du gör innehålla följande kvaliteter: rätt attityd, fokus, känsla, timing och balans.

 

Sunt Hästförnuft® innehåller inget våld, utan hästen ska lära sig, och få utrymme till, att tänka och välja sitt svar.

 

 

5. Tid - Ta den tid det tar, så det tar mindre tid.

 

Du måste investera tid för att förbättra dig själv och din häst. Hur mycket tid spenderar du med din häst? Är det alltid roligt och stimulerande? Skulle du spendera mer tid om det var mer intressant och givande? Skulle det hjälpa om tiden verkligen gav något?

 

Även efter en paus kommer du att upptäcka att du och din häst, med denna metod, plockar upp där ni slutade - precis som med en gammal vän. Detta beror på att du skapar en relation baserad på kärlek, förståelse och respekt.

 

 

6. Fantasi - Lär dig att bli mer fantasifull, känsligare och mer kreativ när du är tillsammans med din häst.

 

Hästar blir så lätt uttråkade och frustrerade av människor när det bara är samma sak varje gång, om och om igen. De måste stimuleras positivt på tre olika nivåer: mentalt, känslomässigt och fysiskt. Hästar behöver leka och ha roligt när de lär sig.

 

Din häst är en form av rekreation för dig... kan du vara rekreation för din häst? Fantasi kommer att göra hela skillnaden och din häst kommer att tacka dig för det.

 

 

7. Stöd - Lär dig tillsammans med likasinnade.

 

Hitta mentorer och instruktörer, hästkompisar och andra som vill samarbeta med sina hästar på ett naturligt sätt. Lär av varandra, dela erfarenheter och jämför upplevelser. Utan stöd från mentorer, instruktörer och en gemenskap av likasinnade går framstegen mycket, mycket långsammare.

All I pay my psychiatrist is the cost of feed and hay, and he'll listen to me any day...

Copyright © 2010-2018 Sunt Hästförnuft® | a horse girl. All rights reserved all content, incl. images. * * Registered trademark

 

My True Way of Being and Living with My Horses